MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAKANLIĞI

ÖĞRENCİLERİ YETİŞTİRME VE SINAVLARA

HAZIRLAMA KURSLARI YÖNERGESİ

 

Tebliğler Dergisinde Yayım Tarih ve Sayısı : 18/12/1995 - 2445

 

 BİRİNCİ KISIM 

Genel Hükümler


Amaç
Madde l-
Bu Yönergenin amacı; öğrencilerin bilgi eksikliklerini gidermek, yeteneklerini geliştirmek, derslerdeki başarılarını artırmak ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmak üzere açılmış ve açılacak olan kurslarla ilgili iş ve işlemleri düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2-
Bu Yönerge ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında açılmış ve açılacak olan
kursları kapsar.
Dayanak
Madde 3-
Bu Yönerge 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
"Okul", her derece ve türdeki örgün eğitim kurumlarım, "Müdür", kurs açılan okul müdürünü, o "Kurs Merkezi", bünyesinde kurs açılan okulları, ifade eder.


İKİNCİ KISIM

 Kurs Açma


Kurs Açma Yetkisi
Madde 5-
(Değişik: 08/04/1996 - 2452 s.T.D.) Yetiştirme ve hazırlama kursları, fizikî kapasitesi ve öğrenci potansiyeli yeterli olan okullarda; okul müdürünün teklifi ve millî eğitim müdürünün onayı ile açılır.
Gerekli görülen hallerde Millî Eğitim Müdürleri, bu tür okullarda okul müdürlüğünün teklifini aramadan yetiştirme ve hazırlama kurslar açılmasını isteyebilir.
Kurslara Katılacaklar
Madde 6
- Bu Yönerge hükümlerine göre açılacak kurslara;
a) ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden veya beklemeli durumda bulunan,
b) Açık öğretim lisesine veya dışardan bitirme sistemine kayıtlı olan,
c) Sınavla öğrenci alman okulların giriş sınavlarına hazırlanan, öğrenciler katılabilir.
Kurslara, o kurs merkezinin bulunduğu okulun öğrencilerinin yanısıra bünyesinde kurs açılmamış olan diğer okullardan da öğrenci kabul edilir.
Kurs Süre ve Dönemleri
Madde 7-
Kurslar, öğretim yılı içinde birbirini izleyen dönemler halinde açılır. Yetiştirme kursları öğretim yılının sona ermesine iki hafta, hazırlama kurslar da sınavın yapılacağı bir hafta kalıncaya kadar devam eder.
Zorunlu hallerde kursların açılma ve sona erme tarihlerinde kurs merkezi yönetim kurulu kararıyla değişiklik yapılabilir. Ancak, böyle bir değişiklik sonucunda kursların açılması; öğretim yılının başlama tarihi öncesine, bitimi; hazırlama kurslarında sınav tarihi, yetiştirme kurslarında öğretim yılının sona erdiği tarih sonrasına çekilemez. Kurs merkezi yönetim kurulunun gerekli görmesi halinde, yaz aylarında da bu Yönerge hükümlerine uygun olarak kurs açılabilir.
Kurs dönemleri, genel olarak birbirini izleyen ve kendi aralarında devamlılık gösteren programlar şeklinde düzenlenir. Bu süre içinde ihtiyaca göre, yeni kurslar açılabilir. Her dönemin eğitim programı, öğretim konularına ve bunların özelliklerine göre en az 40 ve en çok 120 saatlik programlardan oluşur.
Kurs Gün ve Saatleri
Madde 8-
Kurslar, öğrencilerin normal ders saatleri dışında her kurs saati 40-45 dakika olmak üzere düzenlenir. Resmî ve dinî bayram günleri hariç, tatil günlerinde de kurs düzenlenebilir.
Kurs dönemlerine göre programlanan kurs saatleri, kurs merkezinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 6 saatten fazla olmamak üzere haftanın değişik günlerine dağıtılabilir. Ancak, kursların en geç saat 20.00'de sona erdirilmesi şarttır.
Kursların hangi gün ve saatlerde yapılacağını gösterir program ile program değişiklikleri kurslann başlamasından en az bir hafta önce duyurulur. Çeşitli sebeplerle normal saati içinde yapılamayan kurslar , kurs merkezi yönetim kurulunca yapılacak bir proğram dahilinde kurs dönemi içinde veya sonunda tamamlanır.
Kurs saatleri blok ders şeklinde düzenlenmez.Her kurs saatinden sonra 10 dakika dinlenme ( teneffüs) süresi verilir.
Öğrenci Sayısı ve Seviye Grupları
Madde 9-
Herbir kurs programına devam edecek öğrenci sayısı 10'dan az olamaz. 10'dan az istek olan yetiştirme ve hazırlama programlan için kurs açılmaz.
Sınıf mevcutları 24'den fazla olmamak üzere ve gerektiğinde öğrencilerin seviye tespiti yapılmak suretiyle oluşturulur.


ÜÇÜNCÜ KISIM 

Kurslarda Öğretim ve Yönetim


Kurs Açılacak Ders ve Konular
Madde 10-
Kurslar, öğrenci ve velilerden gelen istek ve okulun öğretmenler kurulunca gösterilecek ihtiyaç üzerine kurs merkezî yönetim kurulunca belirlenen dersler için açılır. Ayrıca, sınavlara hazırlamak amacıyla açılan kurslarda sözel, sayısal ve dil yeteneklerini geliştirici türde kurslara da yer verilebilir, imkânlar ölçüsünde öğrencilere, özel yeteneklerini geliştirici nitelikte veya genel yetenek kazandırıcı tarzda bilgisayar, resim, müzik, beden eğitimi, iş eğitimi vb. alanlarında da kurslar açılabilir.
Kurs programlarının hazırlanmasında; kursun yetiştirici veya sınavlara hazırlayıcı nitelikte olmasına dikkat edilir. Yetiştirici kurslarda özellikle ders konularına dayalı destekleyici bilgilerle, öğrencilerin zayıf oldukları konulara ağırlık verilir. Sınavlara hazırlayıcı nitelik taşıyan kurslarda ise yapılacak sınavın özelliğine göre daha önceki dönemlerde uygulanan sınavlarda sorulan sorulan kapsayan konular da dikkate alınarak, öğrencilerin test tekniğini tanımalarına, bağlantılı düşünme güçlerini geliştirmelerine, zamanı rasyonel olarak kullanma alışkanlığı kazanmalarına önem verilir.
Öğretmenlerin Seçimi ve Görevlendirilmesi
Madde 11-
Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, öğretim yılı veya dönem başlarında kurs merkezî müdürlüğüne başvuruda bulunurlar. Kurs merkezî yönetim kurulunca bu öğretmenler arasında öncelikle; bilgi ve tecrübeleriyle branşında temayüz etmiş, öğrencilerle iyi ilişkiler kurabilen, öğretim tekniklerini iyi bilen, konusunda üst öğrenim yapmış veya hizmet içi eğitim görmüş olan ve kursun mahiyetine göre test tekniğini bilenler seçilir, ihtiyaç halinde kendi okulları dışındaki okullarda görevli olup, belirtilen nitelikleri taşıyan öğretmenlerden de görevlendirme yapılabilir.
Kurs merkezlerinde görevlendirilen öğretmenler kabul edilebilir mazeretleri sebebiyle görevlendirme onaylarının iptalini isteyebilirler. Ancak, görevlendirme onayları iptal edilmeden kurstaki görevini bırakamazlar. Görevlendirilmeleri bu şekilde iptal edilenlerin yerine, başvuruda bulunduğu halde görev verilemeyen diğer öğretmenler arasından görevlendirme yapılır

(Değişik üçüncü fıkra : 08/04/1996 - 2452 s.T.D.) Herhangi bir branştan kurslarda görev almak isteyen öğretmen bulunmaması halinde, aynı branşta olmak şartıyla müdürler hariç okul yöneticilerine öğretmen olarak görev verilebilir, ihtiyacın bu şekilde de kapatılamaması halinde emekli öğrenilenlere de görev verilebilir.
Kurslarda görevlendirilen öğretmenlerin ders saati sayılarının tespiti; bunların asıl görevlerini aksatmayacak şekilde kurs merkezî müdürlüğü tarafından belirlenir. Bu öğretmenlerin okutacakları ders saatleri 625 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu'nun 21. maddesi kapsamında değerlendirilemez.
Kurslarda Yararlanılacak Kaynaklar

Made 12 - Kurslarda yararlanılacak temel kaynaklar ders kitaplarıdır.Ayrıca Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca hazırlanan yayınlar , bu kurulca tavsiye edilen veya merkezi yönetim kurulunca uygun görülen diğer kaynaklar ve yüksek öğretim kurulunca hazırlanan yayınlardan yararlanılır.
Öğrencilerle ilgili İşlemler
Madde 13-
Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları mecburidir. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak üçte birine devam etmeyen öğrenciler kurs merkezi müdürünün teklifi ve kurs merkezi yönetim kurulunun kararıyla kurstan çıkarılır. Öğrencilerin kurslara devanı ve devamsızlıkları kurs merkezi müdürlüğünce bir deftere işlenir. Resmî doktor raporuna dayalı hastalıklar, tabiî afetler, ana, baba ve kardeşlerin ölümü gibi özürler sebebiyle yapılan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz.
Öğrencilerin kurslara devamları süresince, kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülenler hakkında öğrencilerin devanı ettikleri okulların ilgili mevzuatına göre işlem yapılır.
Devamsızlık veya disiplinsizlik sebebiyle kurstan çıkarılan öğrencilerin ödedikleri kurs ücretleri geri verilmez.
Kursların Yönetimi
Madde 14-
Yetiştirme ve hazırlama kursları, kurs merkezi yönetim kurulu adına kurs merkezi müdürlüğünce yönetilir.
Kurs Merkezi Müdürü ve Görevleri
Madde 15-
Okulun müdürü aynı zamanda kurs merkezi müdürüdür. Bu sıfatla okulunda açılan kurslardan öğrencilerin en iyi şekilde yararlanabilmeleri ve başarılarını artırabilmeleri için bütün imkânları hazırlar.
Kurs merkezi müdürünün başlıca görevleri şunlardır:
a) Kurslarda görev alan öğretmen ve diğer personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, disiplin ve benzeri diğer iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlamak,
b) Kursta düzen ve disiplinin sağlanması bakımından gerekli tedbirleri almak,
c) Kurs çalışmalarında genel plân ve programların uygulanmasını sağlamak, 

d.) Kurs gelirlerinden yönetici, öğretmen ve diğer personele ödenecek ücretin tahakkukunu sağlamak,
e) Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders plânlarını inceleyip onaylamak, O Bu Yönerge hükümlerine göre kendisi tarafından yürütülmesi gereken diğer görevleri yapmak.
Kurs Merkezi Yönetim Kurulunun Kuruluş ve Görevleri
Madde 16-
"Kurs Merkezi Yönetim Kurulu", kurs merkezi müdürünün başkanlığında, kadrosu aynı okulda bulunan müdür başyardımcısı ile okul müdürü tarafından görevlendirecek bir müdür yardımcısı ve okulun koruma derneği ile okul aile birliği başkanlarından oluşur.
Kursa katılan öğrenci sayısı 200-1000 olan okullarda kurs merkezi müdürü tarafından seçilecek bir müdür yardımcısı, 1000'den fazla olan okullarda 2 müdür yardımcısı ilâve olarak kurul üyeliğinde görevlendirilebilir.
Müdür başyardımcısı olmayan ve müdür yardımcısı sayısı tek olan yada müdür başyardımcısı veya yardımcısı kurs öğretmeni olarak görevlendirilen okullarda bunların yerine, okulun kadrolu öğretmenleri arasından öğretmenler kurulunca seçilecekler, kurs merkezi yönetim kurulu üyeliğinde görevlendirilir.
Kurs merkezi yönetim kurulu, kurs merkezinin iş ve işlemlerinin her bakımdan düzenli olarak yürütülmesinden görevli ve sorumludur. Bu amaçla;
a) Kurs ücretlerini bu Yönerge esaslanna göre belirler.
b) Kurslarda görev alan yönetici, öğretmen ve diğer personele ödenecek ücret tutarını bu Yönerge hükümlerine uygun olarak tespit eder.
e) Kurs açılacak ders ve konulara karar verir ve kurs programını hazırlar.
f) Bu Yönerge hükümlerine göre gereken diğer görevleri yapar. Kurs merkezi yönetim kurulu, yapacağı iş bölümü ile görevlerini ve bu görevlerle ilgili sorumluluğu üyeleri arasında paylaştırır.

DÖRDÜNCÜ KISIM 

Malî Hükümler


Kurs Ücretinin Tespit ve Tahsil Edilmesi
Madde 17-
(Değişik: 08/04/1996 - 2452 s.T.D.) Yetiştirme ve hazırlama kursları ücretlidir. Kurslara katılan öğrencilerden ders saati başına alınacak kurs ücreti, Devlet Memurları Kanununa göre gece öğretimi için belirlenen gösterge rakamı ile aylıklar için belirlenen kat sayısının çarpımından oluşan ders saati ücretinin;
a) (Değişik : 13/01/1997 - 2469 s.T.D.) Yetiştirme kurslarında 1/5'inden az, 1/3'ünden fazla olmayacak şekilde,
b) (Değişik : 13/01/1997 - 2469 s.T.D.) Hazırlama kurslarında 1/3'ünden az tamamından fazla olmayacak şekilde,
kurs merkezi yönetim kurulu tarafından belirlenir.
Kurs ücretleri, kurs merkezi yönetim kurulu tarafından millî bankaların birinde açılan hesaba yatırılır ve dokontu okul müdürlüğüne verilir.
Kurslardan Ücretsiz veya indirimli Yararlanma
Madde 18-
Maddî imkânlarının yerinde olmadığı kurs merkezi yönetim kurulunca belirlenen öğrenciler, kurslardan ücretsiz olarak yararlanırlar. Ücretsiz olarak yararlanacak öğrenci sayısı, kurslara katılan öğrenci sayısının % 10'undan fazla olamaz. Sınavlara hazırlama kurslarında, maddî imkânları yetersiz öğrencilerden derslerinde daha başanlı olanlara, ücretsiz yararlanmada öncelik tanınır.
Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtında görevli, bu görevlerde iken emekli veya şehit olan personelin çocuklarından; ücretsiz yararlanma haklan saklı olmak üzere, kurs ücretinin % 50'si alınır.
Kurs Giderleri
Madde 19-
Kurs merkezinin giderleri kurs gelirlerinden karşılanır. Bu giderleri; personel giderleri, kurslar fonu'na ayrılan pay ve kurs destek hizmetleri giderlerinden oluşur.
Yapılan tüm harcamalar, kurs merkezi yönetim kurulunca karara bağlanır. Harcamalarla ilgili bütün belge ve makbuzlar, kurs merkezi müdürlüğünce denetime hazır halde bulundurulur.
Personel Giderleri
Madde 20-
(Değişik : 13/01/1997 - 2469 s.T.D.) Kurs personel giderleri; kurslarda görev alan kurs merkezi yönetim kurulu başkan ve üyelerine, öğretmenlere ve destek hizmetlerini yürüten personele ödenen ücretlerden oluşan giderlerdir.
Kurs giderlerinin % 6'sı kurs merkezi müdürüne, % 7'si kurs merkezi yönetim kurulunun okul koruma derneği ve aile birliği temsilcileri dışında kalan üyelerine, % 75'i kurslarda görev alan öğretmenlere, % 6'sı ise kurs merkezinin bakım, temizlik, evrak ve baskı işlerini yürüten memur ve hizmetliye ödenir.
Ancak, bu ödemeler kurs dönemleriyle sınırlı kalmak kaydıyla ayda, ek gösterge dahil
bulunur. Bulunan birim ders saati ücreti, öğretmenin fiilen kurs verdiği ders saati toplamıyla çarpılarak o öğretmenin alacağı ücret tespit edilir. Bu işlem her ay için müstakil olarak yapılabileceği gibi kurs merkezi yönetim kurulu ve kursa katılan öğretmenlerin müşterek kararıyla dönem sonunda toplu olarak da yapılabilir. Kurs dönemi sonuna bırakılması halinde elde edilecek ek gelir kurs gelirlerine ilave edilir.
Kurslar Fonu
Madde 21-
(Değişik : 13/01/1997 - 2469 s.T.D.) Her il ve ilçede millî eğitim müdürünün gözetim ve sorumluluğunda "Kurslar Fonu" adıyla bir fon kurulur. Kurslar fonu, her kurs merkezinde kurs gelirlerinden ayrılan % 3'lük paylardan oluşur. Merkez ilçesi bulunan büyük şehirlerde kurslar fonu sadece II Millî Eğitim Müdürlüğünce kurulur.
Kurslar fonunun gelir ve giderleri fon yürütme kurulunca yürütülür. Bu kurul millî eğitim müdürü'nün başkanlığında müdürlük muhasebesinden sorumlu yeteri kadar personelden oluşur. Ancak, başkan dahil bu şekilde görevlendirileceklerin sayısı 3'ten az, 5'ten fazla olamaz. Büyük şehirlerde kurslar fonu yürütme kurulu üyeliğine her yıl alfabetik sıraya göre dönüşümlü olarak merkez ilçe millî eğitim müdürlerinden biri dahil edilir.
Kurslar Fonunun Harcanması
Madde 22-
(Değişik : 13/01/1997 - 2469 s.T.D.)
Kurslar fonu gelirinin % 50'si maddî durumları yetersiz olan çocukların okul kıyafetine uygun giyindirilmesi, ders kitabı ve çeşitli kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması, il ve ilçe düzeyinde ihtiyacı bulunan okulların ders araç ve gereçlerinin temini, kalan % 50'si de kurslar fonu yürütme kurulu başkan ve üyleri ile denetim amacıyla görevlendirilen elemanların bu hizmetleri karşılığında ödenecek ücretlerin karşılanması için harcanır.
Kurslar fonu yürütme kurulu başkan ve üyleri ile denetim amacıyla görevlendirilen elemanlara ödenecek ücretin hesabında, kurslar fonu yürütme kurulu başkanı için (5), kurslar fonu yürütme kurulu üyeleri için (.4), denetim elemanları için (3) kat sayı uygulanır. Bunların her birine ödenecek ücret, fon hesabından ayrılan % 50 payın, görevli sayısı ile kendileri için belirlenen kat sayılar çarpımları toplamına bölünmesi sonucu elde edilen rakamın, yine yukarıda belirtilen kat sayılarla çarpımı ile bulunur.
Ancak, bu ödemeler kurs dönemleriyle sınırlı kalmak kaydıyla ayda, ek gösterge dahil en yüksek Devlet memuru aylığının; kurslar fonu yürütme kurulu başkanı için büyük şehirlerde 4/8'ini, diğer il ve ilçelerde 3/8'ini kurslar fonu yürütme kurulu üyeleri ile denetim elemanları için 2/8'ini geçemez. Artan miktar okul ve kurumların eğitim, öğretim ve yönetim hizmetlerinin otomasyonu (Bilgisayar, bilgisayar yazılımı, tepegöz, film makinası vb. teknolojik araç ve gereçler) ve bunun idamesi amacıyla harcanır.
Harcalamalar, belgeye dayalı olarak millî eğitim müdürünün onayı ile yapılır. Daha sonraki yıllara fon hesabından para aktarılmaz.
Kurs Destek Hizmetleri
Madde 23-
Her kurs merkezinde kurs gelirlerinden ayrılan % 3 oranındaki pay, kurslarda kullanılan matbuat, kırtasiye, eğitim araç ve gereçleri ile benzeri malzemeler için harcanır.
Yıl içerisinde açılan kurslarda destek hizmetlerine ayrılan gelir payından kullanılmayan meblağlar kurs sonunda okul koruma derneğine gelir kaydedilir.
Kurs Çalışmalarının ve Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi
Madde 24-
Kurslara katılan öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla her kurs döneminde en 37 iki sınav 
Kurs öğretmeni tarafından öğrencilerin her bir sınav sonucuna göre basan durumları ile kurs dönemi sonu genel basan durumlan hakkında kurs merkezi yönetim kuruluna rapor verilir.
Kurs merkezi yönetim kurulu, kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan raporlara ve öğrencilerin derslerindeki başarı veya başarısızlık durumlanna göre, kurs öğretmenlerinden kurs programlarını öğretim teknikleri ve öğretim araçlarını değiştirmelerini isteyebilir ve yetersiz olduğu anlaşılan kurs öğretmenlerinin yerine başka bir kurs öğretmenini görevlendirebilir.
Tutulacak Defter ve Dosyalar
Madde 25-
Kurslarla ilgili olarak kurs merkezlerinde tutulacak defter ve dosyalar şunlardır: V
a) Öğrenci yoklama defteri,
b) Kurs ders defteri,
c) Gelir-gider defteri,
d) Gelen ve giden yazı defteri,
e) Gelen ve giden yazı dosyası, O Kurs ücretleriyle ilgili banka dekontları, 

g) Kurs ders plânlan dosyası, 

h) Denetim defteri,
Kurs fonu gelir ve giderlerinin aynntılı dökümünü göstermek üzere c,d ve e fıkralarında belirtilen defter ve dosyalar kurs fonu yürütme kurulunca da tutulur.
Kursların Denetimi
Madde 26-
(Değişik: 13/01/1997 - 2469 s.T.D.) Yetiştirme ve hazırlama kurslarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin kurs amaçlarına uygun olarak yapılıp yapılmadığı, ilgili evrak, defter ve dosyaların zamanında, doğru ve düzenli olarak tutulup tutulmadığı, kursa kayıtlı öğrencilerin devam durumları ile yönetici öğretmen ve diğer personelin kursla ilgili görevlerini düzenli, tam ve zamanında yürütüp yürütmedikleri ve benzeri hususlar bakımından kurs merkezleri, millî eğitim müdürlüklerince sürekli olarak denetim altında bulundurulur.
Denetim görevi, millî eğitim müdürlerinin sorumluluğunda millî eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürlerince yürütülür.
Birden fazla merkez ilçesi bulunan büyük şehirlerde denetim görevi, il millî eğitim müdürünün sorumluluğunda il ve merkez ilçe millî eğitim müdürlüklerinden katılacak elemanlarca müştereken yürütülür. Bu illerde il millî eğitim müdürlüğünden katılacak denetim elamanlarının merkez ilçeler itibariyle dağılımında ilçelerin kurs merkezi kapasitesi dikkate alınır. Kurslar fonu yürütme kurulu üyesi olmayan merkez ilçe millî eğitim müdürleri de denetim elemanı olarak görev alabilir. Merkez ilçe millî eğitim müdürlüklerinden katılacak denetim elemanlarının denetleme yetkisi, yürütmekte oldukları asli görevlerinin bulunduğu ilçeler ile sınırlıdır.
Denetim elemanları kurs merkezlerindeki denetim defterlerine denetim sonucunu ve varsa gördükleri eksiklikleri, yanlışlıkları ve aksaklıkları yazarak imzalar ve ilgililerden bu yanlışlık, eksiklik ve aksaklıklann düzeltilmesini isterler. Aynca, gerekli görülen hallerde millî eğitim müdürünün bilgisine sunulmak üzere rapor düzenlerler.
Kurslar fonunun denetimi, millî eğitim müdürlüklerinin genel denetimi kapsamında ve gerekli görülecek hallerde Bakanlık Müfettişlerince yapılır.

BEŞİNCİ KISIM 

Yürürlük


Kaldırılan Mevzuat
Madde 28-
Bu Yönergenin yürürlüğe girmesiyle birlikte; Bakanlık Makamının 17/09/1987 gün ve Personel Genel Müdürlüğü 201.32. MEV.D.BŞK.YM.ŞB. 87/3259/124246 sayılı onayı ile yürürlüğe konulan "Öğrencileri Yetiştirme ve imtihanlara Hazırlama Kursları Yönergesi" ve bu Yönergenin değişiklikleri ile konuyla ilgili genelgeler yürürlükten kalkar.
Ek Madde l- (Ek : 13/01/1997 - 2469 s.T.D.) Bu Yönergenin 20. maddesi uyarınca karşılanacak personel ücretlerinden tahakkuk ettirilecek gelir vergileri kurs merkezleri yönetim kurulunca, 22. maddesi uyarınca karşılanacak personel ücretlerinden tahakkuk ettirilecek gelir vergileri ise kurslar fonu yürütme kurulunca ilgili vergi dairelerine yatırılır.
Yürürlük
Madde 29-
Bu Yönerge onayı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 30-
Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.