VELİ TOPLANTISI

1. Veli Zorunluluğu ;

Tanımlar

 Madde 4*- Bu Yönetmelikte geçen;

( İlköğretim Kurumları Yönetmeliği m - 4 ) 

"Veli", öğrencinin ana veya babasını, vasisini, aile başkanını veya kanunen sorumluluğunu üstlenen kişiyi,

Veli Zorunluluğu

Madde 24- Her öğrencinin bir velisinin olması zorunludur. Anne, baba veya aile büyüklerinden biri veli olur. Ancak gündüzlü, pansiyonlu ve yatılı öğrenciler, okulun bulunduğu yerde oturan, öğrencinin öğrenim ve eğitim durumu ile yakından ilgilenebilecek ve okulca kabul edilebilecek nitelikleri taşıyan bir kişi de veli olur. Veli gösteremeyen pansiyonlu öğrencilerin veliliğini, okul müdürü üzerine alır.

( İlköğretim Kurumları Yönetmeliği m - 24 ) 

Madde 103- Gündüzlü ve yatılı öğrenciler, okulun bulunduğu yerde oturan ve okulca kabul edilecek nitelikleri taşıyan ve öğrencinin öğrenim ve eğitim durumu ile yakından ilgilenebilecek bir veli göstermek zorundadırlar. Bu nitelikte veli gösteremeyeceklerden yalnız yatılı olanların veliliğini okul müdürü üzerine alabilir

2. Öğretmen Veli Görüşmesi;

( Lise Ortaokul Yönetmeliği m - 103 ) 

 Madde 26- Birliğin görevleri şunlardır :
a. Her fırsattan faydalanarak öğrencilerin millet; vatan, bayrak ve insanlık sevgilerini; Atatürk ilke ve inkılâplarına, manevî değerlere bağlılıklarını; dayanışma 
d. Öğrencilerin sorumluluk yüklenmelerine, dürüst, nazik, saygılı, başarılı ve düzenli olmalarına katkıda bulunmak üzere aile ile iş birliği yapmak; öğrencilerin başarılarını toplu şekilde ana ve babalarına göstermek için imkânlar hazırlamak.

( Okul Aile Birliği Yönetmeliği m - 26 ) 

Veli Toplantıları :

Madde  25 -Koordinatör rehber öğretmen çalışmalarında gizliliğe önem vererek "Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği" nin kendisine verdiği görevleri yapar.

Bu Yönetmelikte belirtilen servislerden, genel müdürden, okul müdürlüğünden öğretmenlerden ve diğer ilgililerden kendisine intikal eden konularda gerekli inceleme ve araştırmayı yapar.

Koordinatör rehber öğretmen, her öğretim yılı başında ilgililerle işbirliği yaparak "öğretim yılı Veli-Öğrenci Rehberi" ni hazırlar.

Bu rehberde asgari

a)Okulun vakit çizelgesine,

b)Öğretmen ve yönetici listesine,

c)Memur listesine,

ç)Sınıfın rehber öğretmenleri listesine,

d)Eğitici kollar listesine,

e)Öğretmen ile Veli görüşmesi tarih, yer ve zaman çizelgesine,

f)Ara sınav tarihleri listesine,

g)Öğrenci ve velinin bilmesi gereken mevzuata

yer verilir.

( Özel Okullar Çerçeve Yönetmeliği m - 25 ) 

Madde 26 -d. Öğrencilerin sorumluluk yüklenmelerine, dürüst, nazik, saygılı, başarılı ve düzenli olmalarına katkıda bulunmak üzere aile ile iş birliği yapmak; öğrencilerin başarılarını toplu şekilde ana ve babalarına göstermek için imkânlar hazırlamak

( Okul Aile Birliği Yönetmeliği m 26 / d ) 

Velilerin Eğitim Faaliyetlerine Katılmaları
Madde 39-
Velilerin, okulun eğitim faaliyetlerine katılmalarına imkân sağlanır. Anne-baba eğitimi ile ilgili yapılacak toplantılarda velilerden de yararlanılır.

( Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği m - 39 )