ÖĞRENCİ YOKLAMA İŞ VE İŞLEMLERİ

 

Madde 57 -i) Öğretmenler, derse girince yoklamayı kendileri yapar, derste bulunmayanları ve bunların sayısını yazarak yoklama kağıdını imzalarlar.

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m - 57 )

Madde 143 - g) 03.05.1993 tarih ve 141 sayılı Kararla Yürürlükten kaldırılmıştır. Bakanlığımıza bağlı Öğretim kurumlarında maaş, ücret, vergi iadesi, öğrenci devam-devamsızlık vb. işlemlerin, formlarına uygun olarak hazırlanmış yazım programı kullanılması ve bilgisayar çıktılarının birer örneğinin saklanması kaydıyla bilgisayar ile tutulması, 06/05/1994 tarih ve B.08.0.TTK.0.01.02.04/500-3716 sayılı yazılarıyla uygun bulunmuştur. (06/06/1994 tarih ve 2408 sayılı Tebliğler Dergisi.)

(Lise Ortaokullar Yönetmeliği m - 143 )

Madde  40 -j. Yatılı öğrenci yoklama defteri,

(Okul Pansiyon Yönetmeliği m - 40 )

 

Not :

1. Lise Ortaokul Yönetmeliğinin 57. Maddesinde belirtildiği üzere , Öğretmen sınıfa girince önce yoklamayı yapar. ( Sabah ilk saat ve öğleden sonraki ilk saatlerde yoklamayı 5 dakika kadar geç almak daha iyi olabilir. ) Sınıfa gelmeyen öğrenciyi yoklama fişine yok olarak kaydeder. Kendisinden sonra gelen öğrenci için :

a ) İlk saatler için öğrenci Geç Kabul Kağıdı ile sınıfa alınır .

b ) Ara derslerde , öğrencinin geç kalma  ve idareden geç kağıdı isteme durumu yoktur. Sınıf Geçme Yönetmeliğinin Geç Kalma ile ilgili maddesi bunu açıklar.

2. Sınıfta olmadığı halde var yazılan öğrenci okul dışında ya da içinde herhangi bir vukuat işlediği zaman sorumluluk tamamen ders öğretmenindedir.

3. Okula gelmeyen ya da geç kalmayı alışkanlık haline getiren öğrencinin ailesi haberdar edilmelidir.Bunu  sınıf müdür yardımcısı yapabileceği gibi sınıf öğretmeni de yapabilir.

4. Yoklama kağıtları hergün mutlaka incelenerek ilgili öğrencilerle görüşülmeli , işlenmesi gerekli bilgisayar ya da yoklama defterine işlenerek incelendi parafı atılmalıdır.

5. Yoklama fişleri sınıf ve tarih sırasına göre dosyalanmalıdır.